بلاگ /

طراحی نمای ساختمان با اسکچاپ

طراحی نمای ساختمان با اسکچاپ

نرم افزار Sketchup در سال 1999 میلادی برای اولین با توسط شرکت Last Software تولید و منتشر شد. پس از مدتی این شرکت در همکاری با گوگل امکانات جدیدی به آن اضافه کرد و یک افزونه برای ارتباط بین Sketchup و نقشه گوگل(که با نام google earth ) می شناسیمش، برای نرم افزار ساخته شد. در نهایت سال 2013 این مجموعه به کمپانی دیگری فروخته شد و تا به الان از طرف این مجموعه،  به نام Trimble Inc، گسترش یافته و منتشر می شود.

این نرم افزار نه فقط برای طراحی نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی، بلکه برای طراحی سریع هر مدل دیگری، مثل هواپیما و چهره انسان هم مورد استفاده قرار می گیرد. برای اینکه بتوانید آموزش و کار با اسکچاپ را یاد بگیرید، حتماً نیاز به یک سری دانسته ابتدایی دارید. سعی می کنیم که شما را بیشتر با طراحی نما با اسکچاپ آشنا سازیم.

لوگوی نرم افزار sketchup

طراحی نما و دکوراسیون داخلی با Sketchup

این نرم افزار بیش از 20 سال عمر دارد و در این مدت تغییر و بهبود های فراوانی را پشت سر گذاشته. می توان اسکچاپ را در حوزه طراحی نما با اتوکد مقایسه کرد. همان طور که احتمالاً می دانید، مورد اخیر توانایی بالاتری در رندر کردن طراحی های پیچیده دارد، در مقابل Sketchup نرم افزار منعطف تری می باشد و دارای افزونه های بسیار( extensions ) مخصوص کار طراحی نمای ساختمان است.

افزونه های Sketchup مخصوص طراحی نمای ساختمان

نرم افزار اسکچاپ چندین افزونه دارد، برای راحت کردن کار طراحی نمای خارجی و دکوراسیون داخلی ساختمان ها. در ادامه بعضی را معرفی می کنیم:

Flex tools

این افزونه به شما کمک می کند که درب ها، پنجره و پله های را سریع طراحی و به راحتی جایگذاری کنید. مدل های آماده پنجره و درب به علاوه امکاناتی برای درآوردن جای در و پنجره درون دیوار از امکانات جالب Flex tools می باشد.

محیط افزونه ی flex tools

Profile builder

احتمالاً حین طراحی نمای ساختمان با Sketchup زیاد پیش می آید که به عنوان یک معمار بخواهید پروفایل بسازید. ساخت پروفایل با متریال مختلف می تواند طرح شما را به واقعیت نزدیک و نزدیکتر کند. افزونه ی Profile builder به شما کمک می کند که با سرعت بالا و با متریال گوناگون پروفایل های مورد نیاز در طراحی نما با اسکچاپ را در بیاورید.

Instant Stair

یک مرحله پر زحمت در طراحی دکوراسیون داخلی که می تواند آسانتر پیش برود، طراحی پله هاست. علاوه بر Flex tools که بالاتر معرفی کردیم، یک افزونه مخصوص پله برای Sketchup وجود دارد به نام Instant Stair که می توانید با یک خط بسته یا باز، سریعاً به ساختار کلی پله دست پیدا کنید. قادر خواهید بود که متریال مختلف به آن اضافه کنید و از وجوه مختلف پله را تغییر دهید.

محیط پلاگین instant stair

Place maker

مکان ساز، یا همان Place maker یک افزونه مخصوص طراحی نمای خارجی ساختمان است. معمولاً پس از پایان کار طراحی، علاقه مندید که آفریده خود را در کنار دیگر همسایگان بگذارید و ساختمان های کنار هم را با یکدیگر مقایسه کنید. برای این کار نیاز به تصویربرداری های دشوار دارید، به صورت هوایی یا حتی ماهواره ای. با این حال Place maker کار طراحی نما با اسکچاپ شما را آسان کرده است. می توانید به راحتی نمای طراحی شده را در محل مورد نظر درون شهر قرار دهید و با استفاده از تصاویری که قبلاً تهیه شده، کلیت طرح خود را ببینید و تحلیل کنید.

تکنولوژی Push-Pull در طراحی نما با اسکچاپ

یکی از خصوصیات اسکچاپ، استفاده از یک پتنت ثبت شده به نام Push-Pull است. این پتنت به شما کمک می کند که از یک طرح دو بعدی به سرعت موجودی سه بعدی تهیه کنید. علاوه بر بالا بردن دقت طراحی، استفاده از این پتنت می تواند سرعت طراحی را نیز افزایش دهد. در اصل طراحی نمای ساختمان شامل استفاده های مکرر از طرح های دو بعدی برای شکل دادن به رویه نمای ساختمان است.

یک طرح دو بعدی برای push-pull در اسکچاپ

همان طور که در شکل میبینید، بعد از ساخت یک طرح دو بعدی، طراح می تواند با یک حرکت ساده شئ سه بعدی برای خودش بسازد. در تصویر بالا ما یک طرح دو بعدی ساده روی سطح افقی ساخته ایم، در تصویر پایین به آن حجم می دهیم.

حجم دادن به طرح دو بعدی در sketchup

پنل های آماده در سایت 3dwarehouse

همواره در دنیای زبان های برنامه نویسی و نرم افزارهای طراحی، این پشتیبان ها و جوامع توسعه دهنده بوده اند که زندگی برنامه نویسان و طراحان را آسوده تر ساخته اند. در مورد Sketchup هم این گونه است. یکی از پشتیبان های مهم نرم افزار اسکچاپ در حوزه طراحی نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی، سایت 3dwarehouse می باشد. در این سایت می توانید علاوه بر دریافت افزونه های متعدد برای اسکچاپ، پنل های از پیش طراحی شده جالبی برای پوسته خارجی نمای ساختمان هم پیدا کنید.

0 ШШІ 0 ШШЫЊ

ШіЩШЩШШЄ ЩШЄШЇШЩЩ

خیر، از این برنامه می شود در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان هم استفاده کرد. حتی با اسکچاپ می شود طرح های اولیه برای اجسامی مثل هواپیما و اتوموبیل هم رندر کرد.
بهترین منبع برای آموزش و طراحی نمای ساختمان با اسکچاپ، سایت 3dwarehouse می باشد. در این سایت می توانید افزونه های مخصوص طراحی نما به همراه پنل های از پیش طراحی شده را هم پیدا کنید.
در طراحی نمای ساختمان، معمار مکرراً به استفاده از طرح های دو بعدی برای ساخت اشکال سه بعدی نیاز پیدا می کند. پتنت ثبت شده توسط اسکچاپ به نام Push-Pull یک روش برای رسیدن از شکل دو بعدی به حجم سه بعدیست.
amini

amini / ЩЩЫЊШіЩШЇЩ

ali amini

دیدگاه ها

× در حال پاسخ به: کاربر سایت