از گذشته ی دور، ساختمان هایی که با کاربری خاصی بنا می شدند، دارای نمای مخصوص خود هم بوده اند. یک ساختمان حکومتی، مدرسه یا مسجد، همگی در تلاش اند تا علاوه بر ایجاد روحیه متناسب و خوب در کاربران ساختمان، نظر بینندگان خارجی را هم به خود جذب کنند. امروزه اما این نمای زیبا دیگر فقط برای بناهای خاص طراحی نمی شود، هر مجتمع مسکونی یا ساختمان اداری به سمت اجرای نمای زیبا و منحصر به فرد خود رفته است. گروه آریاناعمران با تجربه ی طراحی و اجرای نمای ساختمان به دفعات زیاد، قصد دارد شما را با مراحل انجام آن آشنا سازد.
مراحل اجرای نمای ساختمان
اجرای نمای ساختمان به طور عمده شامل سه بخش زیر می باشد:
- طراحی نمای ساختمان
- زیرسازی یا شاسی کشی
- اجرای نمای ساختمان
طراحی نمای ساختمان
بخش ابتدایی هر پروژه با اصل و نسب، طراحی و نقشه پیش از اجراست. بسته به کاربری ساختمان و سلیقه شما، یک طراحی از آنچه ساخته خواهد شد تهیه می شود. برای طراحی یک سبک، مقیاس و ایده تعیین می شود و معمار بر اساس آن شروع به گسترش و اِعمال نکات فنی خواهد کرد.
یک مورد کلی که باید در ذهن خود داشته باشید، توجه به محیط پیرامونی در طراحی و اجرای نمای ساختمان است. نمای ساختمان شما چیزی جدا از خیابان و شهر نیست و در صورت ایجاد عدم تناسب، وجهه ی ساختمان شما آسیب خواهد دید. به همین دلیل طراح قبل از هر چیز پیشنهاد هایی بر اساس ویژگی های محیطی و ساختمان های اطراف خواهد داد.
مورد بعدی کاربری ساختمان است. بر اساس استفاده ای که از ساختمان می شود، سبک های طراحی نمای مختلفی مرسوم هستند. به عنوان مثال امروزه اکثر شرکت های فعال در حوزه تکنولوژی های پیشرفته از سبک مدرن یا مینیمال برای اجرای نما استفاده می کنند. از طرف دیگر کمپانی های تجاری و تولیدی، نمایی بر پایه شیشه برای ساختمان های مرتفع خود می سازند. آپارتمان های مسکونی بزرگ هم اکثراً از سبک کلاسیک، نمایی با ستون ها و کاشی کاری رسمی، همراه نورپردازی بهره می برند.
بالاتر اشاره کردیم که از جمله اصول مربوط به طراحی و اجرای نمای ساختمان، رعایت تناسب بین نمای ساختمان شما و نمای ساختمان های اطراف است. در این راستا شهرداری هر منطقه یک کمیته نما دارد که لازم است قبل از اجرا، طراحی شما به تایید آن کمیته برسد. آشنایی با اصول و قوانین هر منطقه تهران و معیارهای کمیته نما از موارد دیگریست که باید حین طراحی نما از آن آگاه باشید.
طراحی نمای ساختمان برای یک پروژه جدی و لاکچری کار فنی و حساسی می باشد. گروه آریاناعمران با تیم حرفه ای و با تجربه ی خود آماده است تمام خدمات مربوط به طراحی و اجرای نمای ساختمان را به شما ارائه دهد. کافیست برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
شماره تماس: 22399502-021
»طراحی نمای ساختمان مسکونی بزرگ در تهران
زیرسازی یا شاسی کشی
اولین مرحله عمرانی در اجرای نمای ساختمان، انجام شاسی کشی یا همان زیرسازی است. مطلع هستید که در ساخت یک نمای خاص، از متریال و مصالح مختلفی استفاده می شود که الزاماً از جنس مصالح مورد استفاده در ساخت بنا نیستند. همین طور سطح بنای شما ممکن است دارای شرایط مناسب برای اتصال متریال ثانویه نباشند. زیرسازی یعنی ایجاد این سطح یک دست، صاف و مناسب برای اتصال متریال اصلیِ نما.
پروفیل زیر سازی نما برای متریال مختلف (سیمان، چوب، کامپوزیت) متفاوت می باشد، از این رو اولین و مهم ترین چیزی که در زیر سازی باید بدان توجه داشته باشید، انتخاب متریال مورد نیاز است. در کل باید گفت که نوع و جنس پروفیل با توجه به نوع جنس نما و طراحی آن صورت می گیرد.
پس از انتخاب متریال مناسب باید نقشه های فاز ۲ شاسی کشی را تهیه کنید. انجام این امر بر عهده ی معمار می باشد. این نقشه تمامی جزئیات و اطلاعات مرتبط با اجرای نما از جمله پروفیل مورد نیاز، ابعاد و ضخامت، محل اتصال شاسی کشی به سازه، ابعاد جوش و نوع جوش وجود دارد.
پس از اتمام این مرحله، ریسمان کشی نما انجام می پذیرد. در این مرحله تمامی برجستگی ها و فرورفتگی های نمای ساختمان مشخص و تراز می شود. اگر این مرحله به درستی انجام نشود، ممکن است زیر سازی نما تراز نشده و موجب دوباره کاری گردد. بدین ترتیب برای سازنده هزینه های اضافی را به همراه خواهد داشت. در نهایت زیرسازی (شاسی کشی) با استفاده از پروفیل ها و طبق نقشه ی فاز دو صورت می گیرد. اجرای این مرحله با توجه به متریال مختلف متفاوت می باشد.
اجرای نمای ساختمان
همکاری با گروه آریاناعمران
گروه آریاناعمران آمادگی بر عهده گرفتن تمامی مراحل طراحی و اجرای نمای ساختمان را دارد. شما می توانید سلیقه خود را برای طراحان ما توضیح دهید تا مرحله به مرحله طبق آن ها نمای ساختمان را طراحی کنند. سپس تیم عمرانی ما، در هماهنگی با تیم طراحی، یک عملیات اجرایی حرفه ای را شروع می کنند.